INTREBARI FRECVENTE booktravel

Intrebari frecvente

1. Cum rezerv online?

Dupa ce te-ai hotarat unde vrei sa evadezi, nu trebuie decat sa completezi formularul din dreapta cu perioada, numarul de camere, cati adulti si cati copii vor veni in vacanta. Algoritmul nostru iti va prezenta toate ofertele Booktravel care se potrivesc cautarii tale. Dupa ce te-ai decis, apasa pe butonul Rezerva si introdu informatiile care iti sunt solicitate.

La pasul urmator introduci datele persoanelor care te vor insoti in vacanta si optezi pentru modalitatea de plata pe care o preferi. Mergi la pasul urmator pentru a finaliza rezervarea si pentru a putea tipari toate informatiile referitoare la noua ta vacanta.

Gata! Acum nu mai trebuie decat sa-ti faci bagajul. Vacanta placuta!

2. Cum platesc?

Daca platesti cu cardul, vei plati integral costul vacantei sau a pachetului pe care ti-l doresti. Daca alegi virament bancar sau cash, un consultant te va contacta in cel mai scurt timp si iti va furniza informatii legate de conditii de plata, confirmarea rezervarii si toate detaliile referitoare la modul de plata ales.

3. Care sunt modalitatile de plata?

Deoarece vrem sa ai parte de o experienta cat mai placuta atunci cand iti rezervi vacanta la noi, iti punem la dispozitie trei modalitati de plata: in numerar, prin virament bancar sau cu cardul bancar.

Plata in numerar se face in lei sau euro la sediul agentiei noastre de pe strada Gheorghe Lazar, nr.6, Timisoara.

Daca in momentul in care faci rezervarea alegi sa platesti prin virament bancar, atunci iti va fi emisa o factura proforma cu toate detaliile necesare pentru plata.

Daca doresti sa platesti cu cardul bancar, poti face acest lucru online. Cardurile acceptate pentru plata online sunt Visa, MasterCard, Maestro. Pentru a finaliza plata cu cardul bancar nu trebuie decat sa completezi informatiile despre cardul tau in pagina securizata a procesorului de plati.

4. Informatii utile pentru plata securizata cu cardul.

Pentru a finaliza plata cu cardul online in cadrul portalului nostru de rezervari, ti se va cere sa ai cardul inrolat 3D Secure; pentru mai multe detalii puteti accesa: http://www.romcard.ro/inrolare-3dsecure/. 3D-Secure este un sistem antifrauda dezvoltat de Visa si MasterCard. Folosirea acestui sistem permite cresterea securitatii tranzactiilor online, prin solicitarea unei parole la fiecare plata online. In caz de pierdere sau furt, cardul inrolat la 3D Secure, nu poate fi folosit de terte persoane pentru cumparaturi online.

5. Ce este un voucher?

Voucherul este documentul de calatorie care atesta faptul ca turistul are o rezervare facuta pentru un anumit pachet de servicii turistice. Pe acest voucher este scris numele turistului, numele unitatii de cazare, perioada cazarii, precum si alte servicii rezervate (masa, transferuri, etc.). De asemenea, voucherul trebuie prezentat la sosirea la hotel.

6. Ofertele afisate pe site nu corespund pe deplin dorintelor tale. Ce poti face in acest caz?

Poti alege alte destinatii decat cele prezentate in catalogul online. Trebuie doar sa completezi formularul de pe prima pagina a site-ului, si vei obtine o oferta personalizata, care sa se potriveasca cu dorintele si bugetul tau. De asemenea, poti contacta cu incredere agentii nostri, pe adresa de e-mail office@booktravel.ro sau la numarul de telefon 0356.176.088.

7. Turistul este nevoit sa plateasca o suma mai mare pentru pachetele de cazare sau biletele de avion, astfel incat sa acopere si comisionul agentiei?

Nu! Agentia Booktravel a negociat tarifele cu fiecare colaborator in parte pentru a obtine cele mai bune tarife posibile. Asadar, contractele agentiei noastre cu unitatile de cazare si companiile aeriene prevad tarife speciale, iar comisionul ne este cedat din acestea. In acest mod, apeland la noi, clientii nostri obtin tarife mai mici sau egale cu cele de la receptie.

8. Ce taxe sunt incluse in tariful rezervarii?

TVA-ul este intotdeauna inclus in tariful total al rezervarii.

9. Cum ne poti contacta in caz de urgenta?

Ne poti contacta prin e-mail, telefon sau prin formularele aflate pe siteul nostru www.booktravel.ro. Date de contact: e-mail: office@booktravel.ro / telefon de urgenta: 0733.943.344 / 0728.839.726

10. Care sunt documentele necesare pentru efectuarea unui zbor intern?

Daca ai achizitionat un bilet pentru o calatorie care se desfasoara pe teritoriul tarii noastre, vei prezenta in cadrul formalitatilor din aeroportul de plecare fie un pasaport valabil, fie buletinul sau cartea de indentitate. Exceptie fac cetatenii romani minori care nu au implinit varsta de 14 ani si care vor fi imbarcati pe baza certificatului de nastere in original sau copie legalizata. Pentru aceasta categorie de pasageri, certificatul de nastere este considerat document de identitate.

11. Care sunt documentele necesare pentru efectuarea unei calatorii internationale?

Pentru actele necesare calatoriei tale acceseaza siteul www.politiadefrontiera.ro, la sectiunea "Conditii de calatorie". Bineinteles, iti stau la dispozitie si reprezentantii Booktravel cu mai multe detalii in functie de destinatia pe care ai ales-o, dar, pentru mai multa siguranta, iti recomandam sa contactezi si Polita de Frontiera Romana.

12. Ce se intampla daca la granita unei tari politia de frontiera nu iti permite accesul in acea tara?

Astfel de situatii apar foarte rar. De obicei, astfel de incidente apar ca urmare a faptului ca ai o interdictie pentru o anumita tara sau a avut loc o confuzie de nume. In cazul in care esti sigur ca nu exista niciun motiv pentru a fi retinut la frontiera, solicita imediat sa iei legatura cu Consulatul Romaniei din tara respectiva, iar, in ultima instanta, cu Ministerul Afacerilor Externe din Romania. Trecand peste aceste proceduri, trebuie stiut ca politia de frontiera sau vama unei tari poate decide sa nu iti acorde accesul in acea tara. In aceste conditii, agentia Booktravel este in totalitate exonerata de orice raspundere si nu iti va putea rambursa costul excursiei.